Vinder af Spækhugger-klassen: Det er sjovere at konkurrere lige op

Towanda og Lars Møller Nielsen, Sejlklubben Sundet, kom i mål i Helsingør 1:17:28:45 efter starten. Herefter gik der ikke mange minutter før de næste Spækhuggere kom over mållinjen. Den sidste, Rimfaxe fra Sundby-Sejlforening, kom ind små tre timer efter. Spækhuggerfeltet fulgtes godt ad hele vejen rundt om Sjælland. De lå pænt i feltet hele vejen. […]

Towanda og Lars Møller Nielsen, Sejlklubben Sundet, kom i mål i Helsingør 1:17:28:45 efter starten.

Herefter gik der ikke mange minutter før de næste Spækhuggere kom over mållinjen. Den sidste, Rimfaxe fra Sundby-Sejlforening, kom ind små tre timer efter.

Spækhuggerfeltet fulgtes godt ad hele vejen rundt om Sjælland. De lå pænt i feltet hele vejen. Forklaringen er enkel:

”Godt vejr for en Spækhugger, hvor en let vind giver god fart”, fortæller Lars Møller Nielsen. Han fortsætter:

”Det rigtig gode ved en kapsejlads som Sjælland Rundt er, at sejladsen hele tiden variere. Der er hele tiden noget at gøre. Vi møder alle vindhuler, hvor konkurrenterne kommer strygende forbi. Man får med andre ord en ny start og en ny chance for at komme forbi konkurrenterne.”

De dramaer, der opstår på vandet, ses i alle bådklasser. I dette års Sjælland Rundt sås de også på storbåds-banen, da Buksesnedkeren, der som bekendt kom først over målstregen, måtte se Quinta Light stryge forbi, mens de selv havde svært ved at fange vinden tættere på land.

De små marginaler

” Vi har haft en god Sjælland Rundt. Jeg tror, vi endte med at vinde, fordi vi hele vejen rundt lige var en tand hurtigere end konkurrenterne til at trimme og justere brugen af sejl. Vi var for eksempel de første, der fik spileren op ved Storebæltsbroen. Sådan var det flere gange undervejs. Det giver lige fem minutter her og fem minutter der. Vi har været lidt bedre til at forudse, forberede og sætte i sving.”

Fordelen ved at konkurrere lige op med helt ens både er ifølge Lars Møller Nielsen åbenlys.

”Det er klart sjovere, når man kan konkurrere lige op. Sejler du mod andre både, er der hele tiden årsager til, at de trækker fra – eller at man passerer dem let. I år var vi seks Spækhuggere, der stillede til start Sjælland Rundt. Der var gode dyster undervejs. Det er det, der giver incitament til at være skarpe – også når man kommer ud på tidspunktet, hvor man måske skulle have sovet lidt mere. Det ville være helt fantastisk at få flere med næste år”, slutter Lars Møller Nielsen.

Fakta:

I 1979 stillede 96 Spækhuggere op i Sjælland Rundt.

Peter Bruun tegnede som 17 årig den første Spækhugger D-1 og byggede den første udgave, mens han var i lære som bådebygger hos Walsted Bådeværft på Thurø.

Netop den Spækhugger D-1 deltog i Sjælland Rundt i 1969, hvor den blev nummer to overalt. Poul Elvstrøm blev nummer et i en Soling.

Læs mere om Spækhuggeren

Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette.